Over ons

Kine consult biedt een kwalitatief hoogstaande en gespecialiseerde therapeutische aanpak voor zeer diverse klachten en pathologieën. Onze medewerkers zijn specialisten in verschillende domeinen waaronder manuele therapie, respiratoire kinesitherapie, lymfedrainage (Vodder), myofasciale therapie, spierkettingen volgens Busquet, handrevalidatie, sportkinesitherapie, kinesitherapie bij temporomandibulaire disfuncties (kaakproblemen) e.a. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van aanvullende en gespecialiseerde technieken zoals vertebrale manipulaties, dry needling, osteopatische technieken e.a.....

In onze multidisciplinaire praktijk werken de kinesitherapeuten ook nauw samen met een klinisch psycholoog en een podoloog.. Deze gecombineerde behandelingen resulteren in een effectievere aanpak van o.a. een chronische pijnproblematiek, stressgerelateerde pijnklachten, bewegingsangst e.a.. Ook afspraken voor de psycholoog en de podoloog zijn te verkrijgen via hetzelfde centrale telefoonnummer.

Elke behandeling wordt individueel ingesteld en bijgestuurd na een grondig klinisch en functioneel onderzoek . Meestal bestaat de behandeling vooral uit een combinatie passieve therapeutische technieken, specifieke oefentherapie & advies i.f.v. de dagelijkse bezigheden (o.a. nek- & rugschool, hef- en tiltechnieken, ergonomie in de werksituatie,…). De specifieke opvolging in het kader van chronische pijn vraagt soms een multidisciplinaire aanpak die eventueel kan worden opgestart, uiteraard steeds in samenspraak met de patiënt en de verwijzer. We streven naar een goede samenwerking en communicatie met de verwijzende artsen en therapeuten.